Ген. Леонид Решетников: Единствено врагове на България могат да арестуват хора, само защото са приятели на Русия!

Свят

От България пристигнаха много тревожни новини. Там, както се оказа, внезапно беше задържан секретарят на Българското национално движение „Русофили“, бившият главен редактор на вестник „Дума“ Юрий Борисов. Само врагове на България могат да преследват и арестуват приятелите на Русия.

Това заяви ген. Леонид Решетников зам-председател на Дружеството за развитие на руското историческо наследство в Москва и голям приятел на България.

Освен това, продължава ген. Решетников на страницата си във Фейсбук,  от един ден няма връзка и с председателя на движението Николай Малинов. Той отбеляза още, че „американците започнаха кампанията „руски шпиони в България“, предава телевизионният канал „Царьград ТВ“.

Ген. Леонид Решетников добави, че по-рано журналист от The New York Times внезапно го  помолил за интервю, като е насочвал въпросите „около имперски планове и глупости за възстановяване на монархията и Путин-цар“.

„Опитват се да припишат няколко души на нашия „Двуглав орел“, който работи само в Русия“, подчерта заместник-председателят на Съвета на дружеството и допълни: „Но това е достатъчно за тях, за да ударят истинските български патриоти“.

Този интерес на американския вестник не е изненадващ, ако вземем предвид някои от тревожните новини, които идват от България в момента. Според някои доклади в страната продължава поредица от задържания, разпити и обвинения в „шпионаж“ срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия, посочи Леонид Решетников.

Леонид Решетников е убеден, че Вашингтон стои зад тревожните събития с русофилите в България. „Американците започнаха кампанията „Руски шпиони в България“, написа той на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Междувременно големият приятел на България ген. Решетников изрази своята увереност, че „тези действия на сегашните български власти са напълно дискредитирани в очите на българския народ“.

„Единствено врагове на България могат да нападат и арестуват хора, само защото почитат традициите и историята, както и жертвите, дадени от Русия за освобождаването на Българската държава“, убеден е Леонид Решетников.

Докато българските сили за сигурност „ловят“ русофили, Букурещ и София ускоряват програмите си за модернизиране на въоръжените сили. Както отбелязва Defense News, това се прави на фона на „страха от Русия“.

Наред с други неща, България и Румъния заменят съветската военна техника с нова. Но, което е забележително, главно с европейска, или американска.

Това казва достатъчно в подкрепа на факта, че сегашното българско правителство е изпаднало изцяло под американска зависимост и не се интересува от коренните интереси на България, завършва руският генерал.

Статията обработи Иво Македонски по материали на Епицентър бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *