Тайна договорка: Правят правителство зад гърба ни! Ето съзаклятниците

България отблизо
Лидерите на ГЕРБ – СДС и ”Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) проведоха тайна среща в парламента, която продължи над час и половина.

Срещата протече в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков. От страна на ГЕРБ – СДС в нея участваха Бойко Борисов, Десислава Атанасова и кандидатът за премиер Мария Габриел.

 

От страна на ПП – ДБ участие в срещата взеха всички лидери на коалицията – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев.

 

След края на срещата политиците отказаха всякакъв коментар. Кандидат-премиерът Мария Габриел напусна сградата на парламента, а депутатите се върнаха в пленарна зала, където предстои да се гледат седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс.

 

Припомняме, по-рано сутринта Мария Габриел разкри приоритетите на експертния кабинет, който ще предложи. Това са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони.

 

„Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих“, каза бившият български еврокомисар.

 

Бойко Борисов пък обяви, че е оптимист за първия мандат, защото „всички са изпратени тук да решат 4-5 основни политики. Отговорните хора трябва да подкрепят правителство“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

Христо Иванов от своя страна заяви, че фундаменална цел на коалицията ПП-ДБ е да има системна промяна на правосъдието в България. „Само с втория мандат може да се направи една коституционна реформа“, обяви сутринта Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *