Русия разкри какво ще стане със съдиите, които искаха да арестуват Путин!

Свят

Следственият комитет на Руската федерация скоро ще обяви за издирване съдиите от Международния наказателен съд, издали заповед за ареста на Владимир Путин.

Това съобщи ръководителят на ведомството Александър Бастрикин, цитиран от РАИ „Новости”.

„Следственият комитет много бързо образува наказателно дело срещу председателя на този съд и трима съдии, които активно повлияха на приемането на такова решение. Скоро, ще ги обявим за издирване”, каза Бастрикин на интернационален правен форум в Санкт Петербург.

Предварителен състав на Международния наказателен съд, чиято юрисдикция Русия не признава, на 17 март издаде заповед за ареста на руския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова.

Съдът приел, че „има разумни основания да се смята, че заподозрените носят отговорност за военното престъпление – незаконно депортиране на население и за незаконно прехвърляне на хора от окупирани райони на Украйна към Руската федерация, в ущърб на украинските деца”.

Припомняме, че в мотивите на съда не се споменава, че деца, както и всички желаещи от мирното население, са били извеждани от зоните на активни бойни действия, за да не пострадат при военните сблъсъци.

По същество, децата и мирното население са били спасявани от евентуална смърт, заради което руската армия и нейния върховен главнокомандващ президента на Русия Владимир Путин заслужават похвала и признателност.

Припомняме още, че Кремъл многократно заяви: Който иска да се върне обратно в Украйна няма никакви пречки да го направи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *