Тайният коз на Путин: Ето какви нови оръжия Русия още не е използвала в спецоперацията!

Свят

От известно време Въздушно-космическите сили на Руската федерация за първи път използват новия си комплекс за въздушно разузнаване в Украйна. Построен е на базата на свръхзвуковия изтребител-бомбардировач Су-34, съобщава сръбският novosti.rs.

Машината може с висока точност да определя координатите и други параметри на вражески цели, особено позициите на ПВО и украинските радари.

Руснаците тестваха малка част от най-новите си оръжия в Украйна, като се започне от бойните машини БМД-4М с оръдия калибър 2А70 100 мм и се стигне до МиГ-31 с хиперзвукова система „Кинжал“, която взриви не само противоракетната система и ядрен бункер на въоръжените сили на Украйна заедно с резервната балистична система Точка-У, но и доверието на командването на въоръжените сили на Украйна и НАТО, коментира изданието.

Руските многофункционални изтребители пето поколение Су-57 също показаха своята ефективност.

При решаване на задачите по унищожаване на противовъздушната отбрана на противника „Сухой” образуват уникална информационна мрежа. Обявено беше използването на най-новия руски лек ударен безпилотен летателен апарат от комплекса „Ласточка“.

Какви оръжия Русия все още не е използвала в Украйна?

Въпреки най-широкия набор от средства, използвани от руската армия в Северния военен окръг, все още не се използват различни видове оръжия. Експертите и особено американците от аналитичния сайт 19 FortiFive, например, недоумяват защо руснаците още не са ползвали един от основните си козове – танка Т-14 Армата.

T-14 може бързо да покрие големи територии благодарение на своя двигател с мощност 1500 конски сили и голям резервоар за гориво. Той също така може да неутрализира украинската пехота отдалеч, използвайки нови ракети и система за управление на огъня. Те бяха тествани в Сирия, за да се вземат предвид всички нюанси в бойните условия и използването на танкове от това поколение изглежда логично.

За това обаче има обяснение. В Украйна руската армия използва класическата система на сухопътните сили с нови тактически маневри, които правят невъзможно въоръжените сили на Украйна да предвидят следващата стъпка. Тестването на Т-14 в тази конфигурация все още няма смисъл и все още се разработват нови схеми за използване на оборудването.

Досега ударни версии на бойните роботи от серията „Уран“ не са използвани на територията на Украйна.

Що се отнася до някои видове оръжия, не е известно със сигурност дали се използват.

Например, стратегическата крилата ракета въздух-земя Х-101 (с обсег 5500 км) с технология за радарна защита, която може да носи и ядрена бойна глава. Може да се използва от далечната авиация, но данни за използването й в Украйна все още няма, въпреки че ракетоносците Ту-22М3 и Ту-160 продължават да носят „бойно дежурство“.

В арсенала на Русия има и системи за радиоелектронна борба „Палантин-К“ и „Красуха“, които биха позволили по-ефективна борба с безпилотните самолети на противника, но практически няма данни за използването им в Украйна.

Русия все още използва мирновременна военна групировка, а не пълноценна мобилизирана армия. За повечето видове съвременни оръжия няма съответни задачи.

И все пак смъртоносните оръжия може да бъдат впрегнати в напечена ситуация, обобщава изданието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *