Таско Ерменков: Хората от БСП, които бяха вкарани в списъка ”Магнитски”, са тясно свързани с АЕЦ ”Козлодуй” и сигурността на България

България отблизо
Хората от БСП, които бяха вкарани в списъка „Магнитски“, са тясно свързани с АЕЦ „Козлодуй“ и с нашата ядрена енергетика, без която страната ни не може.

В момента ядрената енергетика е едно от поредните полета на противопоставянето Изток – Запад, Русия – САЩ.

 

В този момент се удрят три знакови лица от АЕЦ „Козлодуй“, които винаги са защитавали тезата, че безопасността на работата на ядрената централа и нейната устойчивост са на първо място. Да ударят тях е доста удобно, когато се решава съдбата на АЕЦ „Козлодуй“, заяви Таско Ерменков от БСП в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

 

По думите му в момента се прави опит за подмяна на руското гориво за руските реактори на АЕЦ „Козлодуй“ с американско, уж под формата на диверсификация. Според Таско Ерменков проблемът е безопасността на горивото. Американското гориво не пасва на руски реактори.

 

„Това е геополитически проблем. Енергийната безопасност на България не е гарантирана. Ако се смени ядреното гориво може да гръмнем всички заедно“, добави Таско Ерменков и подчерта, че България не трябва да налага ядрени санкции на Русия.

 

Той коментира и вчерашния Конгрес на БСП. Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите. Имаше хулигани, това поведение не е достойно за партиен конгрес. Саботира се работата на партията и се направиха опити за отклоняване на общественото мнение от важните проблеми към личностните.

 

Вместо да се започне смислен разговор за това каква нова програма искаме да имаме, как да се дефинираме като нова лява партия, заяви Таско Ерменков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *