Татяна Буруджиева: Гешев преследва хората, без да е доказал, че са виновни!

България отблизо
Имаме прокурор, който използва комуникационното поведение. Това е добре. Но обвинението трябва да е такова, че съдът да не може да вземе друго решение.
Има недостатък в него – принципът е: “Невинен до доказване на виновност”, а не обратното. Това каза по БТВ Татяна Буруджиева.

Това не е добре. Не е въпрос дали ще вярваме на Гешев, а да има доказателства. Вярата ще се основава върху доказателствата, а не вълху твърдения и спекулации. Самата вяра в справедливостта не най-нерационалното нещо. На хората надеждите са свързани със справедливостта.

Не трябва само да се вижда, че просто се преследват хора. Това е некоректно, да се сочи, че някой е виновен, че с някого е свързан. Това подсилва усещането, че само се разчистват сметки. Оценява се, че прокуратурата е  активна, но от това, до доверие и до усещане, че има такава държава, има още крачки.

А всички знаем, че хората гласуват с джоба и стомаха си. Хората се водят от ежедневните си проблеми. От това преценяват политиката. Но това не е се получава винаги. Хората гласуват и с ума си. А това не винаги е изгодно за политиците.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *