Татяна Дончева захапа БСП. Не могат да се задържат над водата, затова ние, честните леви, направихме обединение

България отблизо
„БСП не може да се задържи над водата“. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, започвайки коментар за отношението между Столетницата и формиращото се ново ляво обединение.

Тя коментира и изказано съмнение от Георги Свиленски по отношение на новия ляв проект. Адвокатката каза, че не иска да коментира изказвания на хора като Свиленски, за които никой нямало да си спомня месец след излизането им от политиката.

Политикът взе отношение към думите на лидерът на БСП Корнелия Нинова, която покани преди дни стари членове на лявата партия да се върнат в редиците й, посочвайки карикатура в сайта на „Дневник“, в която Нинова кани Борисов да се завърне в Българската социалистическа партия.

„Рано е да се говори за нова лява коалиция“, заяви лидерът на „Движение 21“. Дончева обясни, че ще отнеме време, докато се стигне до истинско обединение. „Трябва да има нещо ново, което да даде възможност в него да се влеят други забравени формации“, изтъкна политикът пред Евроком.

Тя посочи, че не само лявото, но и дясното у нас е силно разделено. Тя припомни, че до това се стига, защото преди години се твърдяло, че следва да бъде разрушен двуполюсния модел.

„В лявото има огромна криза на идеи. Превеждането на лявата философия на обикновените хора е трудна работа“, каза още Дончева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *