Татяна Дончева разкри, че Слави може да направи кабинет, защото…

България отблизо

„Премислянето на едно правителство, дори то да съществува само две седмици, е важно, защото то ще служи като емблема за следващите избори, в които ще влезем всички“.

 

Това заяви пред БНР Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!“, заместник-председател на 45-ото Народно събрание.

Ако „Има такъв народ“ предложи правителство, което хората смятат за несъстоятелно, те няма да спечелят от това, ако ние подкрепим такова правителство, ние също няма да спечелим от това“, обясни Дончева.

Тя беше категорична, че ще е разумно, ако се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година, за да се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет, за да не се дискредитира явяването на президента Радев като кандидат за втори мандат в президентската институция.

„Структурна промяна на Министерския съвет е необходима и полезна, но ако няма сили за това, защото мнозинството в НС е крехко, няма да можем да го направим“, коментира зам.-председателката на парламента.

„В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Въпрос на такт е дясната част на залата да не отнема инициативата на Нинова и да дадем възможност на колегите от БСП да прецизират предложението си и да го внесат по нормален начин… Това ще бъде начало на добро сътрудничество“, допълни тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *