Тежък скандал между Делян Добрев и Кирил Петков. Намесиха се дядото и бабата на експремиера

България отблизо

„Приканвам колегата Кирил Петков да публикува трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, които твърди, че са лежали в Белене, за да могат да се проверят думите му и да се разсеят всякакви съмнения“.

Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във фейсбук профила си.

 

Припомняме, че  Кирил Петков излезе с дълъг пост в социалните мрежи, в който разказва за миналото на дядо си и баба си

.“Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим.

Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си.

Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.”

Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.“

Б.Р.

Ако бабата и дядото са били в Белене, как таткото на Кирил Петков е завършил биология, станал е експерт и природозащитник и в същото време още по време на социализма е основал клуб по бойни изкуства?

Нали уж децата на враговете на народа са били мачкани и не са допускани до университетите?

Или това е поредната лъжа в семейството, което не е ясно кога казва истината.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *