Нов удар: Русия постигна превъзходство над ВСУ в още една много важна военна област

Свят

Високата съгласуваност на руските сили, отчитането на предишния боен опит и постигането на превъзходство в много аспекти на воденето на боевете изненадаха въоръжените сили на Украйна, казва полковникът от австрийските въоръжени сили Маркус Райснер пред германското издание Focus.

 

Както отбелязва полковникът, руските пехотни и танкови части демонстрират тактически напредък.

Нещо повече. Русия е поела инициативата и в една от най-важните за съвременната битка военни области. Това е областта на радиоелектронната борба. Москва изпрати космически спътници в ниска орбита и ВСУ вече нищо не може да скрие от всевиждащото око на руските космически наблюдатели. Всички движения на украинските войски, на пратките със западно оръжие и къде се опитват да ги скрият – всичко вече е известно на руското командване.

В началото на спецоперацията САЩ осигуряваха пълна информация в реално време на Киевския генерален щаб за движението на руските войски чрез своите космически сателити. Сега вече руските средства за радиоелектронна борба нарушават комуникациите и така затрудняват подаването на тази информация, че вече в Киев се чудят дали това, което им подават е реалната информация или изкривена и префасонирана от руските средства за заглушаване и объркване на електрониката.

Освен това, на земята уникалните руски средства за радиоелектронна борба, каквито няма дори в САЩ, спират действието на всякаква електроника, особено в западните оръжия, танкове и ракетни системи. И всичко става ненужни парчета метал и ламарини.

„Сега украинците изпитват затруднения дори и в комуникацията помежду си и вече не могат да използват дроновете си, заради руските средства за радиоелектронна борба. За Украйна беше много неприятна изненада, че руснаците отново взеха превъзходството в тази най-важна военна сфера“, заявява Райснер.

Полковникът акцентира върху работата на руската военна авиация и отбелязва, че Украйна е подведена от ПВО.

„Ударните хеликоптери, използвани от руснаците, могат да атакуват украински колони от разстояние до осем километра.

– Противовъздушната отбрана е необходима, за да защити настъпващите колони на украинците и да не позволи на хеликоптерите да ги атакуват, дори преди да стигнат до местата на бойните действия“, пояснява той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *