Този път няма шега: Руски военни кораби прогониха американците от Черно море!

Свят

Отряд кораби от Черноморския флот на Русия са излезли в морето, за да проведат артилерийски стрелби по надводни и въздушни цели, пише „Труд“.

В ученията участват самолети и вертолети от морската авиация и противовъздушната отбрана на Черноморския флот, съобщават от отдела за информационно обезпечение на флота.

Според информация от руското военно ведомство, отряд кораби в състав фрегатата „Адмирал Макаров“, малките ракетни кораби „Грайворон“ и „Вишний Вплочек“, ракетния кораб на въздушна възглавница „Самум“, миночистача „Иван Голубец“, както и големи десантни кораби са излезли от пунктовете на базиране и провеждат тренировки за преодоляване на условно минно заграждение в подкрепа на миночистачните сили на Черноморския флот.

Отбелязва се, че екипажите на бойните кораби ще провеждат единични и съвместни тестови артилерийски залпове по наземни и въздушни цели в морето като част от контролна проверка през зимния период на обучение.

Всеки може да се сети, че в районите, където руския черноморски флот провежда стрелби, чужди кораби не могат да се промъкнат. А ако един или няколко американски кораба опитат да влязат в тази забранена зона, то те правят това на свой риск. Защото хиляда процента е сигурно, че някой от корабите, а може и всичките американски кораби да пострадат.

В крайна сметка, никой не ги е канил в Черно море. Всъщност американците със сигурност ще се чувстват неловко и ще са уплашени само от факта, че се намират на хиляди километри от своите пристанища и се опитват да показват мускули на най-мощната военна сила в света. Която на всичко отгоре разполага не само със страховити, непознати за американците ракетни комплекси, но и с оръжия за радиоелектронна борба.

Точно тези оръжия за радиоелектронна борба, парализираха и превърнаха в безполезна купчина старо желязо, гигантския есминец „Доналд Кук“, ръководен от роботизираната американска система за водене на автоматичен бой „Иджис“.

Сега обаче, Русия може да парализира електрониката в целия район, в който се опитват да нахлуят бойните кораби на САЩ. Както направи в морската акватория около Сирия. И когато това стане, и корабите бъдат парализирани, руският Черноморски флот ще покаже на американските моряци как се нахлува в чужди води.

Припомняме, за да се разбере, че Кремъл не се шегува:  На 13 април заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че за американските военни кораби „е по-добре да стоят настрана от Крим и Черноморското крайбрежие, иначе рискът от инциденти е много голям“.

По негово мнение, САЩ, които изпращат своите военни кораби в Черноморския регион, „изпитват силата на Русия и играят по нервите й. Но тези опити няма да се получат, а всеки, който дръзне да навлезе в забранените от Русия зони, ще си го получи по пълната програма“.

И наистина днес стана ясно, че САЩ са отменили изпращането на два военни кораба в Черно море, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовават на турски медии и дипломатически източници.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *