Току що: Борисов удължи карантината

България отблизо

Толкова усилия и лаборанти, толкова тестове. Те пари струват. Накрая ще им пратим сметката. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно заразените учителки, които са посетили Сърница в петък.

„Повишението на заболелите от коронавирус, считаме, че се дължи на клъстерите – Доспат, Сърница. По-най-бързия начин ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх. Така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията и дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент“, каза той. „Пандемията расте и се увеличава. Радостно е, че и излекуваните се увеличават и то в условия на почти нормален начин на живот на икономика, стопанство, бизнес и т.н. Важно е да не се стигне до ескалация, че болниците да не могат да обработват заболелите“, заяви той.

„Предлагаме удължаване на извънредното положение до края на месеца, ако се наложи, ще го удължим и още. Това обаче не значи, че театрите например няма да отворят на 15 юни“, отсече Борисов. „Ананиев и Щабът днес ще облекат всичко като решения и детайли в нова заповед. Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Много големи държави не отварят от 1 юни границите си, а остава за 15-и. Има причина за всичко“, казва той.

„Интересна работа“, през смях каза той и повтори трите „Д“ на проф. Кантарджиев – дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *