Тома Биков: Докато има социалисти и либерали в България, не ни трябват пазачи около казана в Ада!

България отблизо

Ние оставаме българи, дали социалистите ще продължат бъдат такива, е техен въпрос. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на група, предаде Агенция „Фокус“.

По думите му е имало случаи в историята, в които са показвали, че са повече социалисти, отколкото българи.

Той посочи, че достойните политици обичат държавата и народът си, а не обвиняват народа, че живее в най-корумпираната държава. Ние се противопоставяме на подобно отношение към страната. Това отношение не е в подкрепа на народа“, каза още Биков и отчете, че наличието на протести е доказателство, че страната ни е демократична.

„Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите и либералните, и зелените депутати в ЕП, които никога последните години не са печелили избори никъде, да се организират и да хвърлят върху петно върху България благодарение на български евродепутати. Докато има социалисти и либерали в България на нас не ни трябват пазачи около казана в Ада.

 

Вие показахте, че вашата идеологическа идентичност е много по-силна от националната ви идентичност. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи, защото няма истински българин, който да изпитва подобно удоволствие от такъв тип действия на своето представителство“, каза още Биков.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че управляващите ще продължат да отстояват българския национален интерес, да отстояват виждането си, че Европа трябва да се управлява по демократичен път, а именно чрез тези, които печелят изборите, а не чрез тези, които ги губят, защото загубата в политиката не е ценност. Вие имате подкрепата на загубилата Европа, ние имаме подкрепата на спечелилата Европа. Вие имате подкрепата на няколко идеологически течения, които си отиват, защото хората не ги искат. Вие имате подкрепата на хората, които са се откъснали от света – на хайверената левица и на Радан Кънев. Това са онези смели хора“, каза още Тома Биков.

 

По думите му тези хора са много по-близо до европейските социалисти. „Това, което се случи в ЕП беше политическо противопоставяне между социалисти и десница. Това не е мнението на Европа. Това е мнението на европейските социалисти, на зелените, на либералите. Мнението на мнозинството от хората в Европа е съвсем различно“, допълни още народният представител от ГЕРБ.

„Ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото тя не е такава. Няма да допуснем в Европа да функционира двоен стандарт, защото подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея, както каза един от нашите евродепутати. Ние не сме по-зле от Северна Корея, нито от други европейски държави, които през последните години фалираха“, изтъкна още той.

„За разлика от други страни България не допусна мигрантската криза да я превземе и може би това е един от проблемите на европейската левица, защото много добре знаем позицията на европейската левица и по този въпрос и може би в следващата резолюция ще вкарат и този проблем с нея наред с Истанбулската конвенция.

Поздравявам г-жа Нинова за нейната позиция по Истанбулската конвенция, но вашите евродепутати са на съвсем друго мнение, защото членуват в група, чиято основна кауза е тази конвенция да бъде приета. Няма да говорим за ОМО „Илинден“ и за признаване на хипотетичното македонско малцинство.

 

Огромна грешка е на ЕП, че подкрепя една лъжа, защото е абсолютна лъжа, че в България съществуват македонци. Във всички партии има представители от Благоевградска област и съм убеден, че са потресени от тази глупост, която е написана в тази резолюция и която беше подкрепена от Радан Кънев. Ние няма да отстъпим по тези въпроси“, допълни още Биков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *