Тома Биков: И да паднем на изборите, няма да подадем оставки! България има нужда от ГЕРБ!

България отблизо

„Имаше една серия от социологически проучвания пред седмица, в които беше отчетен спад на ГЕРБ, съвсем логично предвид този скандал, който преживяхме. Ние си направихме нашите изводи – те не са краткосрочни. Така че се надявам да възстановим доверието на нашите симпатизанти, които са се усъмнили в нашите намерения“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков „Офанзива с Любо Огнянов“ по повод социологическите проучвания, според които ГЕРБ отстъпва на БСП. Той коментира искането на БСП премиерът Бойко Борисов да се оттегли от кампанията за евроизборите. „Ако си мислят, че скриването на Бойко Борисов, ще им реши някакъв проблем, то те се лъжат. Проблемът е, че не виждат проблемите в себе си. Тяхната невъзможност да разберат кои са и за какво се борят. За нас властта не е привилегия, както те си я представят. Това е тежест и изпитание. Те не разбират по никакъв начин тежестта на властта“, каза Биков. „Не смятам, че Корнелия Нинова може да се справи като министър-председател. Не казвам, че има индикации за предсрочни избори. Но е факт, че в момента има двама възможни министър-председатели. Или ще е Корнелия Нинова, или който би бил следващ председател на БСП. Няма трети път“, каза депутатът.

„Те не са дали нито един вариант какво ще се случи, ако г-н Борисов се оттегли от властта. Ще отидем на служебен кабинет, а след това на избори. Но кой е казал, че БСП ще спечели. Дори и да спечели, с кого ще управлява? Виждам само ДСБ“, добави той и акцентира, че ДСБ всъщност лява формация. По тя е съставена от крайнолявата „Зелените“, левица ката „Демократична България“ и ДСБ, която е острието на БСП срещу ГЕРБ.

Тома Биков вярва, че след евроизборите може да се стигне и до промени в самата партия ГЕРБ. „ГЕРБ е показала, че е партия, която може да се променя. И това е нормално – ако видите как е изглеждала преди 10 години, ще се уверите. Г-н Борисов обяви подобна насока и програма и аз съм сигурен, че това ще се случи.

Биков е категоричен, че правителството няма да подаде оставка дори и ГЕРБ да загуби на евроизборите. „Няма да подаде оставка, дори и да загуби. Но аз мисля, че ГЕРБ ще има една изненадваща разлика. И няма да подадем оставка не за друго, а защото ако подадем сега, страната ще бъде хвърлена в хаос и безвластие. И след това всички ще плащат сметката. Това вече се е случвало. Но ние не виждаме потенциал в БСП да управлява. Това е партия, която 12 часа реди листа, различна от тази, която председателят е дал. Освен това човекът, който е избран от структурите, не е начело.

Половината пленум мрази Сергей Станишев, другата половина мрази Корнелия Нинова. Кой ще бъде премиер от тази партия“, попита риторично Биков. В заключение той уточни и каква би била тази изненадваща разлика, с която ГЕРБ ще спечели евроизборите пред БСП. А именно 4 процента.

Tagged

2 thoughts on “Тома Биков: И да паднем на изборите, няма да подадем оставки! България има нужда от ГЕРБ!

  1. То е ясно че доброволно няма да си отидете ,защото знаете какво следва и затова ще си натискате парцалите докато не гръмне народния гняв,а това е неизбежно – няма незаменими нито хора ,нито партии още по-малко от политически хамелеони ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *