Тома Биков опита да покаже самочувствие, но…Радев и Рашков не му дават мира!

България отблизо

ГЕРБ ще влезе със самочувствието на хора, които са били излъчени от своите избиратели, за да защитаваме техния интерес и позиция. Нямаме проблем с това да бъдем в опозиция, ще имаме и достатъчно качествени народни представители и в този парламент.

 

Това каза Тома Биков тази сутрин в ефира на БНТ.

Няма да подкрепим нищо, ако не бъдем поканени публично на преговори. Ако имат нужда от нещо, да се обадят, но да го правят коректно, не по коридорите, заяви още депутатът от ГЕРБ. И добави:

Оформя се едно ляво либерално управление, което е практическа опозиция на нашето управление. В последните шест месеца сме подложени на тежък натиск и сега виждам, че Рашков и Радев са учудени, че отново излизаме втора сила. Затова единствено мога да поздравя нашите членове и симпатизанти, че ни подкрепиха в такъв тежък момент.

За нас трудното мина. Трудното е човек да е в управлението, там е голямото предизвикателство, а ние знаем колко е тежка отговорността на управлението, за разлика от колегите, които не са го правили и ще го правят сега. И сега да ни плашат с някакви пенсионирани милиционери, сложени за министри, не е сериозно. Той (има предвид Бойко Рашков, б.а.) беше назначен от Румен Радев, за да направи това, което направи. А дали то ще има положителен ефект, предстои да видим.

След като получаваме подкрепата на 600 000 души, значи хората вярват, че евентуално ще направим нещо. Ние сме в ситуация, в която сме управлявали доста дълго време  – три мандата с прекъсвания. Явно има някаква умора.

Преговорите за правителство се водят в голямата си част от лидери в оставка, а обикновено оставка се подава, когато си загубил. Тук е малко асиметричен подхода. Когато ние направихме коалиция с Обединените патриоти, те бяха в една добра позиция. И сега ще видим колко дълго ще издържи това правителство. В момента не мога да преценя. Според мен то ще има някакви геополитически задачи, отколкото национални.

Позицията на България трябва да се отстоява, а ние няма да имаме силно правителство със сериозна подкрепа. Мен това ме е притеснявало в тази конфронтация. Ако нашето общество е разделено, много по-трудно ще защитава интереса си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *