Тома Биков размаха шпага: Някой си вярва, че е много симпатичен, ама не е

България отблизо
”Тезата за втория мандат е екстравагантна. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория”. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

„Ако ПП-ДБ представят рационален и адекватен план за съставяне на правителство, ние сме готови, но не виждаме това, виждаме ексцентрични изпълнения“, посочи Биков.

 

„По-спокойно с пералните и да гледаме сериозно. ПП-ДБ е варианта за излъчване на най-стабилното правителство. Ако те представят рационален и адекватен план, сме готови на кабинет. Няма да ходим зад загубилите избори. Няма да даваме подкрепа, защото някой си вярва, че е много симпатичен.“, каза още той.

Тези думи бяха по повод изказването на Атанас Атанасов.

„Пет пъти избори, три от които спечелени от ГЕРБ. Три пъти те не успяха да съставят правителство. Единственият кабинет от последните две години бе този на правителството на Кирил Петков“, това заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ – „демократична България“ (ПП-ДБ) ген. Атанас Атанасов.

„До няколко дни очакваме първия мандат, който ще се връчи на ГЕРБ. Те трябва да излъчат премиер.

 

Не знам защо Бойко Борисов пита нас. Нека върнат първия мандат, ще седнем и ще преговаряме за втория мандат“, разкри съпредседателят на „Демократична България“.

 

„Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ – в парламента и пред камерите. ГЕРБ имат конституционното задължение да реализират кабинет. Или предлагат премиер или да връщат мандата“, каза още той пред Георги Любенов.

„Ако Борисов връща мандата, то трябва да е безусловно“, отсече Атанасов.

В същото време Тома Биков от ГЕРБ се включи по телефона в студиото на БНТ, изненадвайки Атанасов. Водещият Георги Любенов попита съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ дали има нещо против, а той каза: „Не, не искам, защото го знам какво представлява„.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *