Тома Биков: Управляваме кризата добре, ако ни изберете, ще се справим още по-добре!

България отблизо

За нас кампанията още не е започнала. Ние имаме пряк ангажимент към преодоляването на кризата – здравна, икономическа и обществена. Правим осъзнат избор в това отношение, защото носим отговорността за това, какво се случва в държавата, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

„Управляваме COVID кризата от една година. Ако бяхме на мястото на опозиция, най-вероятно щяхме да правим точно обратното на това, което прави БСП, а именно да се опитаме да решаваме проблемите, вместо да ги създаваме“, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите на Тома Биков, България е една от страните, които пропуснаха първата вълна, благодарение на навременните мерки, които предприе. „За нас, справянето с COVID кризата винаги е било приоритет. Ние се справяхме добре и досега“, добави политикът.

„Ако не бяхме взели тези мерки сега щяхме да сме в трагедия, а не пред предизвикателство. Всички мерки бяха предприети сравнително бързо. Никой не очакваше това, което се случи. Вече при третата вълна имахме по-добра готовност да я посрещнем. На този фон вече мислим за икономическото ни развитие“, заяви той.

„Нашата първа задача след изборите ще бъде да върнем България на пътя на растежа още тази година. Заедно с това след изборите се надяваме да възстановим и политическия диалог, за да може да се извършат по-дълбоки реформи в държавата в редица сектори. Искаме или не, ще се сблъскаме с проблемите и ще ги решим заедно“, изтъкна Биков.

Само да припомним, че ако хаосът около ваксините, който беше създаден от властта, която заложи само на западните ваксини, може да се смята за „добро управление“, тогава коментарите са излишни. Първо, няма ваксини, въпреки че сме ги платили предварително. Второ, качеството на пристигащите ваксини е незадоволително, защото има много тежки нежелани реакции. Не само в България, но и в цяла Европа.

Трето, след като правителството видя, че няма редовни доставки на ваксини и количествата намаляват, то трябваше веднага да се обърне към другите производители на ваксини и на първо място към Русия. Защо Германия, Франция, Испания, Австрия и други се договарят да произвеждат руската ваксина в собствените си държави, а нашето правителство и досега мълчи по въпроса?!

При тези условия, самохвалството на Биков, Борисов и ГЕРБ изглежда смешно, ако не беше толкова лошо за живота на хората в България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *