Томислав Дончев в паника: Президентът Радев събаря правителството и прави нова Тройна коалиция!

България отблизо

След Горанов, дежурно по телевизията изскочи Томислав Дончев да стресне народа и да направи анализ на речта на президента. 

От изказването на Радев Дончев си е направил два извода – за тотална политическа ненавист на президента по отношение на правителството и скрито желание на държавния глава да бъде създател на „новата тройна коалиция“.

„Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален? В политиката има и страст и емоции“, каза той по отношение на реакцията на Бойко Борисов след интервюто на Радев.  

Относно критиките срещу идеята за създаване на нова прокурорска длъжност, която да има право да разследва главния прокурор, Дончев каза: „Аз не чух нито едно предложение как да стане по-добре. Само кусури“.

„Промяната в Конституцията не е шега работа и би следвало да се извършва бавно“, добави той.

Вицепремиерът обясни и защо правителството забрани коледните банкети за държавната администрация. Според него, ако тези тържества се правят с публични средства, това не е добра практика. Основният аргумент е да има по-малко разходи.   Дончев каза още, че ако ще се купува нов правителствен самолет, той ще бъде малък. Засега не се знае колко би струвал, затова не е заложен като разход.

Коментар на Istinata.net

Хвърлени в публичното пространство, тези думи предизвикват противоречиви реакции.

Президентът ще прави Тройна коалиция! Ще събаря хубавото ни правителство!

Като си казал А, защо не кажеш и Б?

С КОГО президентът ще прави тази коалиция? Щом ще е тройна, му трябват поне три партии. Кои са те? След като самият той няма партия и няма и да прави?

По какъв начин с речите си отнема „страстта и емоциите“ на министър-председателя? Или Борисов може да си говори, каквото си иска и това се нарича емоционалност, а президентът каквото и да каже, се оказва злоба, завист и опит да се събори правителството?

Колкото до Конституцията, не само Радев, но и  ЕС настояват да я променим.

Второто Дончев го премълча.

Защото смяна на конституцията означава Велико народно събрание, означава нови избори, а ГЕРБ панически се страхуват от тях!

 

Tagged

1 thought on “Томислав Дончев в паника: Президентът Радев събаря правителството и прави нова Тройна коалиция!

  1. ПРИ ВСЯКО СВОЕ ПУБЛИЧНО ПОЯВЯВАНЕ,КОЛКОТО И РЯДКО ДА Е,ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ,НЕ ПРОПУСКА ДА ИЗСЪСКА НЕЩО ПО ОТНОШЕНИЕ Н А ПРАВИТЕЛСТВОТО,РАЗБИРАЙ Б.БОРИСОВ!!И КАК ДА НЕ ОЧАКВАМЕ,НАШИЯГ ЕМОЦИОНАЛЕН ПРЕМИЕР,ДА НЕ РЕАГИРА.НА НЕУДАЧНИТЕ И ЗЛОБЛИВИ ПОДХВЪРЛЯНИЯ.?!ТОЗИ ЧОВЕК,ОСВЕН,ЧЕ Е НЕПРИЯТЕН,Е ИЗНАЧАЛНО ЗЛЪЧЕН И ЗАТОВА НЕ ЖЕЛАЯ И ТАЗИ ГОДИНА,ДА МИ РАЗВАЛИ ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВА ГОДИНА,КАТО ГО СЛУШАМ ДА МИ ГОВОРИ КАК БЪЛГАРИНЪТ Е НАЙ-БЕДЕН И НАЙ-КОРУМПИРАН ,ИЗОБЩО,НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МИЗЕРНИК!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *