Томислав Дончев: ГЕРБ и Борисов следим служебното правителство под лупа!

България отблизо

„Следим и действията на служебния кабинет и ако видим нещо, което не ни харесва, ще го кажем“, обяви  Томислав Дончев в телевизионно интервю.

Той  коментира и въпроса, защо ГЕРБ не застане до ДБ и ПП и не каже на служебния кабинет, че не иска да се говори с Газпром?

„Големият проблем е, че значима част на риториката на политическите сили не е градивна. „Добре, че е Борисов – … две трети от партиите се занимават само с ГЕРБ. Не е конструктивна теза, а какво са в състояние да направят, някакви тези. Те в момента се занимават с пенсионирането на Борисов. Не знам да са служители на НОИ“. Тези неща кой да остане в политиката в една функционираща демокрация го решава народа, каза Дончев.

„Ако го нямаше Балкански поток, ние изобщо нямаше да имаме газ, тогава когато имахме договор с „Газпром“ ние получавахме газ оттам.  Инвестицията за тези тръби ще бъдат избити за около 10 години и това е най-важното“, разкри още той.

Що се отнася до предсрочните парламентарни избори Дончев разкри, че ГЕРБ мисли не само слоган, но и работи по отношение на актуализацията на управленската си програма, защото страната вече се намира в различна ситуация.

„Работим за решаване на кризите, високите цени на енергийните ресурси, растящата инфлация. Половината инфлация е сътворена тук, основно от високите цени на енергийните ресурси, които после се прехвърлят върху потребителите“, поясни той.

„Ще има млади хора с потенциал“, разкри още Дончев що се отнася до листите за изборите и призова за малко търпение, защото те ще бъдат показани след две седмици. На въпроса, дали Борисов ще бъде кандидат за премиер на ГЕРБ, Дончев каза: „Скоро ще разберете“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *