Томислав Дончев за кошмара в Габрово: Срам е, че не се прилагат законите! А защо не се засрамихте 10 години? Докога българи ще бият българи, заради…?

България отблизо

И двамата пострадаха от приятелски огън. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг по повод снощния протест в Габрово срещу циганското безчинство, на който се стигна до сблъсъци и има двама ранени.

Оказа се, че телевизионният оператор Даниел Стефанов и репортерът Веселин Цветанов са пострадали от палките на жандармеристи.

„Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи. Това не може да го допускаме“, добави Дончев. „Първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведете ред на територията на общината. Наивно е да мислим, че след това ще продължим постарому.

Едва ли очаквате, аз да го кажа, но гневът на хората е справедлив. Ние все пак водим и диалог с хората, без значение на каква позиция са и какви искания имат“, добави вицепремиерът. „Хората са гневни от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от други. Десетки граждани ми казаха: „Тези социални помощи ги плащаме ние”, каза още той. „Някои от мерките са планирани като например всички мероприятия по отношение на прекратяване злоупотребите със социалните плащания, включително и ТЕЛК. МВР и прокуратурата вършат перфектна работа, законодателните проблеми на вниманието на НС, обвързващи социалните плащания с посещенията на децата в клас, просто казано – дете, което не ходи на училище, фамилията и семейството му се лишават от социални плащания“, добави вицепремиерът. „Имаме проблем, тъй като имаме лица, получаващи под различна форма социално подпомагане. Те имат наложени глоби от хиляди левове и държавата не може да си ги прибере“, заключи Дончев.

Верни думи, няма спор. Но колко години ги чуваме? Цели поколения ли ще тлеят в очакване някой да си научи урока и да приложи наученото?

Ще направим, ще предприемем, ще анализираме… „Ще“ не върши работа отдавна. ГЕРБ управлява десет години и оправданията само дразнят. Няма промени към добро, циганите продължават да живеят по цигански, много българи са подложени на циганизация от институционалното безхаберие.

 

МВР и неговите структури действа като придатък на политико-олигархичен кръг. Част от ръководството е неспособно да се справя или е в тежки зависимости. Критериите за подбор на служители е занижен, системата се разпада заради интелектуален и професионален дефицит. Реформи – нула.

Габрово извади на светло тежките деформации в живота ни. Те са следствие от разложението в политическия елит. България е разделена на недосегаеми, нагли и необяснимо разбогатели от една страна и всички останали – от друга.

Няма справедливост. Натрупани са планини от горчивина, болка, обида, ярост, мъка, желание за мъст. Любовта, съпричастността, благостта и инициативността изчезнаха от ценностната система. Мутризацията доведе до масова демотивация у хората.

В Габрово бушуват страстите български. Протестите не били законни, – мрънкат ченгета, защото нямало надлежно подадени молби в общината.

Надига се буря. Тя не може да бъде спряна с лютив спрей, палки и щитове.

Стигна се до абсурда българи да бият българи.

Да се спре интернета на цял град, за да не могат хората да се организират!

Да се смущават мобилните връзки.

Да не се допускат хора в града, ако нямат адресна регистрация там.

Да се блокират всички пътища.

Защо?

Кого защитавате?

На кого забранявате да протестира?

Не се прилагали законите, според Дончев.

Прилагат се, г-н вицепремиер.

Но само срещу българи.

ЗАЩО???

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *