Томислав Дончев с неочаквано откритие: Партиите може да станат излишни. Не бива да се даваме!

България отблизо
Партиите не изпълняват волята на народа и утре някой ще каже, че са безсмислени. Това заяви в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев по повод новите предсрочни избори.

„И може би парламентарната демокрация не е изобщо добър модел на управление, или пък демокрацията като цяло. Пети избори за две години е много сериозно предизвикателство за демокрацията. Ако и след новите избори не направим нищо, има опасност всички да станем излишни и ненужни. Партиите не успяват, защото не могат да сформират устойчиво управление, което да формира тези политики, които са обещали на хората.

 

За предстоящите избори ще се опитаме да бъдем позитивни и прагматични. Ще търсим политическата формула, която ще направи възможно сформирането на парламентарно мнозинство в следващото Народно събрание“, допълни Дончев.

 

Той разкритикува поведението на политическите сили и подчерта, че технологията на отрицание се явява причина на несъществуването на партии.

Тази война на буквите – едната абревиатура срещу другата абревиатура, не води до нищо добро, поясни Томислав Дончев.

 

На въпрос за евентуална коалиция с БСП, той коментира, че е скептичен за партньорство със социалистите, тъй като имат сериозни различия.

,,Но приемам тезата, че трябва да деескалираме напрежението между партиите и е разумно да попитаме структурите ни какво мислим по този въпрос. Безспорно има промяна в БСП“, уточни Дончев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *