Русия нанесе нов страшен удар в Украйна, руските сили ликвидираха…

Свят

Въздушно-космическите сили на Руската федерация са ликвидирали над сто ракети на американската реактивна система за залпов огън HIMARS в района на Днепропетровск. Това съобщи официално руското МО.

„Руските въздушно-космически сили нанесоха удар по склад за боеприпаси близо до село Любимовка в Днепропетровска област, унищожиха повече от сто ракети за американската система за залпов огън Hymars“, гласи съобщението.

Освен това са ликвидирани най-малко 120 военнослужещи, охраняващи склада, както и чуждестранни наемници и технически специалисти.

Първият заместник-министър на информацията на ДНР Даниил Безсонов в своя Telegram канал съобщи за започнало успешно настъпление на руските войски на Донецкото направление.

„От фронтовете съобщават, че има настъпление на нашите войски в няколко сектора, включително в посока Пески и Красногоровка. Въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби, пише Безсонов.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди на командването на въоръжените сили на Украйна да върнат южните райони на страната, които са под контрола на руската армия. Тогава Резников каза, че за постигането на тези цели въоръжените сили на Украйна разполагат с около един милион бойци.

А снощи заместник-началникът на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов заяви, че украинските войски многократно са се опитвали да започнат контранастъпление в посока Херсон, но са се провалили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *