Тошко Йорданов за дебат с Борисов: С терористи не преговаряме!

България отблизо
„Американците с терористи не преговарят. Ние също.“ Така зам.-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отговори на въпрос „Сега“ дали биха участвали в предизборен дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В понеделник вечер експремиерът „хвърли ръкавицата“ към опонентите си и предложи организирането на диспут с водачите на водещите политически формации.

До момента Борисов не участваше в дебати, като предпочиташе монолозите с включвания на живо във „Фейсбук“. Ревизията на позицията му идва по-малко от две седмици преди предсрочните избори на 11 юли, за които социолозите прогнозират победа на партията на Трифонов, а ГЕРБ да остане втора сила.

 

За разлика от „Има такъв народ“, от „Демократична България“ са готови на предизборен дебат с Борисов.

 

„От дебат не бягаме, но трябва да видим как ще бъде организиран, за да не стане говорилня“, коментира пред „Сега“ съпредседателят на дясното обединение Христо Иванов. В същото време той се усъмни в намерението на Борисов и че няма да го ревизира.

 

„Имаме какво да споделим, но предвид факта, че поканихме Томислав Дончев на открита дискусия за електронното управление, а той вече 10-ина дни се крие, едва ли и ще се случи и лидерски дебат“, допълни Иванов.

Нинова пък отдавна кани на дебат Борисов, но той непрекъснато й бяга и отклонява поканата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *