Бойко Рашков: Няма да потвърдя или отрека, че име И.Г. е в списъка с имоти и сметки в чужбина!

България отблизо
Служебният заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков представи детайлна информация, касаеща неговите имоти и изобличи грубите лъжи на Маноил Манев и поддържащите го журналисти за така наречените “19 имота на Рашков”.
Това се случи в студиото на ЕвроДикоф по телевизия Евроком. По силата на своето служебно положение Рашков няколко пъти е трябвало да декларира своето имущество и доходи.

Интересен детайл се оказва разликата между цената на един от имотите 189 хиляди лева и цената, на която е закупен 44 хиляди лева. Стана ясно и че имотът е бил обявен за продажба 7 пъти, и съответно цената е паднала до 44 хиляди лева. Конкретният имот министър Рашков го използва за почивка през почивните дни и го е заплатил по банков път със средства от банковата си сметка.

“Аз мога и ще кажа много неща. Не знам кое е тъжното и плашещото. Тая жена (Ива Николова, ПИК) само казва лъжа след лъжа. Аз не съм преподавател в СУ.  Всичко в статията е абсолютна лъжа. Имотът там съм го закупил преди години и е струвал 189 хиляди лева, а аз съм дал 44” – каза Рашков относно публикуваната статия в ПИК и определението му като “имотен крал”.

 

“Това са 19 позиции, това не са апартаменти, както широко се дирижира из медиите. Те са написани от нотариус, за да е ясно какво влиза в жилището. Но съгласете се – гаражът, складът, мазето не са жилища. Маноил Манев може ли да чете, не може ли? Има 11 позиции от общо 19, като се казва следното: едното е дворно място, тераса (част от къща), сутерен (част от къща), гараж (част от къща), фитнес (част от къща), още един гараж, още едно дворно място, още един гараж… -от 19 позиции 11 не са жилища” – заяви министърът.

Относно така наречената резиденция, “струваща милиони” до американския колеж е всъщност общ семеен имот, строен за около 7-8 години и голяма част от средствата са от съпругата на Рашков – нотариус, чиито доходи също са декларирани и са публична информация.

 

С още няколко думи министърът описа апартамента си на улица “Житница” , наследствен апартамент в Люлин и малък семеен имот в Несебър.

 

“Нека да не пипат костите на моите родители, снимаха апартамента им в Люлин. Моите родители починаха преди години. Апартамента не съм закупил, аз съм го получил по наследство” – уточни Рашков.

 

На въпрос на Диков дали инициалите на високопоставения прокурор, чиято съпруга е с недекларирани доходи са и И.Г. – министърът нито потвърди, нито отрече и подчерта, че ще трябва „още мъничко време“, за да излезе информацията на 100%.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *