Тошко Йорданов посочи изненадващо трима души, които са вредни за България

България отблизо
Асен Василев и Кирил Петков са вредни за премиер и но никой от тях няма да стане премиер, а Бойко Борисов за премиер ще е ужас. Василев и Петков са вредни, тъй като имам малко повече информация какво правят вътре и какви ги вършат. Цените на газа у нас са по-скъпи в момента, благодарение на Асен Василев.

Това е истината, а що се отнася до това как би могла да се сформира отново коалиция между нас, ПП, БСП и ДБ, важно ще е кой какво иска. Това каза в „Още от деня“ по БНТ Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Василев и Петков стават заложник на политическото. Тези двама човека, те не могат да поставят целите на партията си или целите на държавата на първо място. Те поставят себе си на първо място. Това е все едно ние да кажем, че ако господин Слави Трифонов не е министър-председател, ние няма да влизаме в никаква коалиция, добави Тошко Йорданов.

 

Ангажимент в момента е на служебния кабинет да се справя със ситуацията, в която попадна за газа, но има една, как да кажа, истината е много простичка. Можеше да не се стига до тук, защото когато България реши като лоялен партньор на Европейски съюз да спазва санкциите, това беше правилно. След това обаче се оказа, че има механизъм, по който държави в Европейския съюз, които са лидери в Европейски съюз, като речем Германия, Италия и Гърция, намериха вариант, без да нарушават санкциите, да продължат да работят с Газпром по договорите, по които имат и да нямат спрени доставки, смята той.

Тогава енергийният министър, който е от „Има такъв народ“, е провел няколко разговора с Асен Василев и Кирил Петков България да постъпи по същия начин. Тогава проблемът се нарича Асен Василев, който еднолично е спрял това нещо да се случи. Ако това се беше случило, ако България беше работила по същата схема, по която, пак ще кажа, работят Германия, Гърция и Италия, наши партньори в НАТО и в Европейския съюз, ние поне до края на тази година щяхме да получаваме газ от Газпром по цените, по които ни е бил договорът и нямаше да има такова увеличение. По-скъпият газ сега е заради последствията след решението на Асен Василев. Нека сега при него да отидат хората от бизнеса, заяви още Йорданов от „Има такъв народ“.

Тогава попитах Александър Николов какво става и колко може да издържи България без газ. Той ми каза около две седмици и след това нещата ще станат скъпи. Тогава мълчахме, защото, когато си коалиционен партньор с ПП-тата, имаш два варианта. Единият е, когато решават еднолично, да си замълчиш, защото когато кажеш, че е неправилно, ПП-тата казват: вие подкрепяте ГЕРБ. Когато ние сме казавали, че нещо друго е неправилно, те отново казваха: Вие подкрепяте ГЕРБ, допълни Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *