Трайчо Трайков се закани: Вече съм кмет, ще демонтирам Паметника на съветската армия

България отблизо
„Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран. Работи се в тази насока и се надявам това да се случи в най-скоро време“.

Това заяви в ефира на bTV кметът на район Средец и бивш енергиен министър Трайчо Трайков.

Аз отдавна не харесвам този паметник. Оказва се, че и хората не го харесват и не го искат. Ще направя всичко възможно този позорен символ да бъде махнат, добави районният кмет.

 

По думите му в София подготовката за справяне със зимната обстановка е започнала още преди да завали сняг.

 

„Със сигурност мога да кажа, че такова въвличане на всички от Столична община в справяне с тежката ситуация не бях виждал досега. Относно множеството сигнали за паднали клони и дървета това се дължи на мокрия и тежък сняг“, обясни Трайков.

 

„Дори и аз не бях уведомен за поредното копане по улица „Шишман“. То се наложи, защото трябваше да се поставят други плочки за пешеходни пътеки. Получи се комична ситуация, защото тези пешеходни пътеки не се ползват от хората, нито шофьорите са наясно, че има такива пътеки. Аз веднага направих предложение пред тези пешеходни пътеки да се положат „легнали полицаи“, за да е ясно, че те са там. Надявам се тази моя молба да не чака година и половина, както се е случвало с други подобни молби. Силно се надявам, че новият кмет ще направи така, че цялата енергия, за да се свърши някаква работа да отнема много по-малко време. със сигурност децентрализацията в Столична община ще помогне много“, подчерта бившият енергиен министър.

 

„Децентрализацията много би помогнала. Ние днес направихме инвентаризация. Ако изпълнителите нямат съответната информация, тогава как ще ги контролират? Със служителите на СО ние имаме наистина много синхронна работа. Хората се отзовават, работят. Трябва да се мине към децентрализация. Когато сме се ангажирали с някой проблем, той се решава по-бързо“, увери районният кмет.

Tagged

1 thought on “Трайчо Трайков се закани: Вече съм кмет, ще демонтирам Паметника на съветската армия

  1. Трай бе Трайчоууу. Не се прави на мъж, щото нали знаеш…не си. Да не тичаш след две, три години да срещаш руснаците на летището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *