Трима министри ни канят да преоткрием България. А защо преди това ни изгонихте от нея?

България отблизо

Трима министри  – Емил Караниколов, Десислава Танева и Николина Ангелкова, обявиха пред медиите, че се създава онлайн резервационна система „Преоткрий България“.

 

В тази ситуация ще разчитаме предимно на вътрешен туризъм и считам, че с платформата „Преоткрий България“ ще успеем да го насърчим, каза на брифинга в Министерския съвет министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от „Фокус“.

„С продукта, че ще предлагаме български храни и рецепти. Вече има и рецептник с български храни. Бизнесът и държавата откликнаха и целта е най-много да спечели потребителят, но да помогнем и на секторите с изключителна трудност“, допълни той.

Караниколов припомни и апела си отпреди няколко дни бизнесът да се запознае с възможностите, които може да използва през Българската агенция за експортно застраховане.

„Той ще бъде използван в тази платформа. Целта му е да няма междуфирмена задлъжнялост. През застраховки на вътрешния пазар ще подпомагаме производителите, хотелите и ресторантите така, че да няма тежест за тях. Това ще се случва през изключително атрактивна застрахователна полица. Тя е предложена на големите търговски вериги. Една вече реагира на продукта“, обясни министърът на икономиката.

 

Онлайн резервационна система „Преоткрий България“ ще заработи в първата седмица на юни, обяви главният изпълнителен директор на „Метро България“ Филип Анастасиу.

„В системата всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват офертите си за потребители в България за лятна ваканция: стая, нощувки, резервации за ресторанти. Тя ще стартира заедно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята е да се насърчи вътрешния туризъм в тази ситуация“, обясни той.

Браво!

Сетихте се, че има български туристи, когато чуждите се страхуват да дойдат!

Сега ще ни карате насила да обикаляме морските курорти и да ги преоткриваме.

Може и дарителска сметка направите.

От началото на управлението на ГЕРБ 600 хиляди българи напуснаха страната.

Останалите предпочетоха да почиват в чужбина, защото колкото и парадоксално да звучи, там е по-евтино. И към нас се отнасят като към бели хора.

В момента цените по курортите пак режат глави, нищо че чадърите щели да бъдат по-евтини.

А може и да не бъдат.

Пак ще има частни плажове, пак ще ни пробутват развалена храна.

Кажете поне една свястна причина да преоткрием българското, като всеки ден го виждаме и то ни става все по-чуждо и по-чуждо…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *