Тръмп съвсем изтрещя: Духът на Америка бил победил Хитлер! А Съветският съюз го няма в картинката!

Свят

В профила на Белия дом в „Инстаграм“ се появи видеоклип, в който американският президент Доналд Тръмп обявява само САЩ и Великобритания за победители над нацизма.

Във видеото не се споменава Съветския съюз и неговата роля в разгрома на нацистите.

Духът на Америка винаги ще триумфира. В края на краищата това е, което се случва“, изтъква Тръмп.

Преди дни Пентагонът представи викторина и презентация, посветена на 75-годишнината от разгрома на нацистка Германия във Втората световна война. В нея се споменава, че конфликтът започнал с нахлуването на нацистка Германия и СССР в Полша, но не се казва нищо за безспорният факт, че Съветския съюз удържа победата над фашизма. Освен това, презентацията дава само кратко обобщение на ролята на САЩ във войната в Европа, като се започне с десанта в Нормандия.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече публикацията на Пентагона „чудовищна по своята лъжливост и лицемерие„, като подчерта, че САЩ се опитвали да изопачат историята в угода на политическите си цели, съобщава информационна агенция, news.bg.

В коментар на ИСТИНАТА само ще споменем, че когато червената армия громеше фашистките пълчища, англичани и американци пиеха и пееха в баровете и хич не им идваше и на ум да се месят във войната. Чак когато се видя, че СССР ще разгроми напълно фашистка Германия, тогава се разбързаха да отварят втори фронт.

Чак през юни 1944 г. Но тогава вече беше късно. И на Щатите не им остана нищо друго освен да прибират изпадналите германци при себе си. Това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *