Тъкър Карлсън разкри истинските намерения на шефа на Пентагона! Ще се смаете

Свят

Шефът на Пентагона е заплашвал конгресмени републиканци, заради отказът им да гласуват допълнително финансиране за Киев.

Журналистът Тъкър Карлсън съобщи, че шефът на Пентагона Лойд Остин е заплашил членовете на Камарата на представителите на САЩ, да изпрати техни роднини да се бият в Украйна, ако конгресмените не одобрят отпускането на допълнителни средства за Украйна.

 

На страницата си в социалната мрежа X (бивша Twitter) журналистът цитира думите на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, които той казал на закрит брифинг в Камарата на представителите.

„Ще изпратим вашите чичовци, братовчеди и синове да се бият с Русия“, обещал Остин.

„Администрацията на Байдън открито заплашва американците с войната в Украйна“, убеден е Карлсън.

 

В коментарите към публикацията си той увери предприемача Илон Мъск, че има „потвърждение“, че Остин наистина е казал това.

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Капитолийския хълм през октомври за допълнителни бюджетни средства през фискалната 2024 г. Тя започна в Съединените щати на 1 октомври, основно за оказване на помощ на Израел и Украйна. Както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеански регион (АТР).

 

Общо изпълнителната власт, ръководена от американския президент демократ Джо Байдън, би искала да получи около 106 милиарда долара за тези цели.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна.

Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса наскоро се обявиха против продължаването на предоставянето на финансова помощ на Киев.

Председателят на долната камара на Конгреса, републиканецът Майк Джонсън, предупреди няколко пъти. Той визираше намерението си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна със затягане на контрола над южната граница на САЩ. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изказа в подобен дух.

 

В сряда законопроект за предоставяне на голяма нова помощ на Украйна и Израел, както и за противодействие на Русия и Китай в Азиатско-тихоокеанския регион, не успя да премине процедурно гласуване в Сената.

 

Това стана въпреки факта, че Байдън направи специално обръщение към Конгреса , призовавайки депутатите да одобрят подобни разходи, преди да заминат за коледните празници.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *