Ужасна статистика! Всеки трети българин е в капан! Задават се десетки хиляди дела срещу народа!

България отблизо
Българите са богати! Всеки има собствено жилище, всички пътуват зад граница, магистралите се задръстват на всеки празник, каза наскоро премиерът Бойко Борисов.
Тогава за това му изказване мнозина го освиркаха. А изнесените вчера данни показват съвсем друга реалност. Около 1/3 от българските граждани имат просрочена ипотека, заем, наем или сметки за комунални услуги. Част от тях живеят на кредит, други теглят бързи заеми, за да погасят други заеми, трети изобщо не могат да излязат от дълговата спирала и вече са дадени на съдия-изпълнител.  Това показва  анализ на Евростат за просрочените плащания на европейците.

По този показател България  е заела  предпоследното  27-мо място  в ЕС, като сме отстъпили последното на задлъжняла с милиарди Гърция.

Според изнесените данни  средният дълг на всеки българин  над 900 лева, а само преди две години цифрата е  била около 450 лв. За две години задълженията на българите са скочили двойно.

Общата сума, която гражданите дължат  е  1,8 млрд. лева. Заеми са теглили  1,8 млн. души, което е доста стряскаща цифра. Необслужваните потребителски кредити  са  над 800 млн. лева плюс  1 млрд. лева забавени, или направо необслужвани ипотеки.

Вече са започнали хиляди дела. Българите са съдени от ВиК, от „Топлофикация“, от мобилните оператори, от магазини, в които са си купили стоки на кредит, но не са могли да ги изплатят, от лихвари, от фирми за бързи заеми, НАП,  от НОИ и от кого ли още не.

Непрекъснато се продават вещи на длъжници, къщите им, или целия им бизнес. НАП предлага на търг дори семейни ценности, пръстени, картини, гоблени, само и само да измъкнат парите от длъжниците.

На фона на всичко това се предлагат непрекъснато по всички медии бързи кредити. От рода на – „Лятото идва, не мислете за пари, прекарайте си чудесно, ние ще ви дадем“. Или „Искате последен модел смартфон – ние сме насреща!“ Даже има реклама как да си покрием старите дългове, като изтеглим нов.

Не сме богати, г-н премиер!

Вие може да виждате хиляди коли по магистралите, но знаете ли колко дългове тежат върху тях?

България живее на заем. Правителството е взело 32 милиарда, а хората два.

Живеят на заем, хранят се на заем, обличат се на заем, а накрая част от тях остават на улицата, защото не могат да ги платят.

Предпоследни в ЕС!

Просяците на ЕС!

Малките Гаврошчета на ЕС!

И един премиер, който казва – българите имат пари, не ги мислете.

Но ние и не очакваме да ни мислите!

Отдавна!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Ужасна статистика! Всеки трети българин е в капан! Задават се десетки хиляди дела срещу народа!

  1. БЪЛГАРИ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ !ЗАТРИВАТ НИ ЕВРОПА И АМЕРИКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ПРОДАЖНИ СЛУГИ КОЛОНИЗАТОРИТЕ !ОТНОВО ТОКА ПОСКЪПВА А И ВОДАТА !

    1. Много сте права КАК СИЙКА . Революции и преврати се правят предимно от млади, активни, авангардни хора. Хора с ново мислене и революционен хъс. Къде са те сега ? Елате си млади хора и поведете народа, за да пометем тези алчни продажници на род и Родина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *