Ужас! Тръба засмукала двамата загинали моряци на кораба край Варна

България отблизо

Инцидентът е станал около 9.00 часа на 3 юли на борда на дълбочен кораб, който е преминавал през наши води. Капитанът на кораба е подал сигнал за двама загинали моряци – руски граждани на 32 и на 58 години, ролеви и готвач. Инцидентът е станал на борда на „Милфорд“, който плава под флага на Белиз. 

 

 

Корабът ще остане в пристанище Варна-Изток, докато разследващите приключат работа.

Има първоначална версия за това къде за загинали моряците. Те са били извадени с помощта на противопожарната варненска служба.

„В трюма на краба има една тръба, която е връзка със задбордната вода. Как са попаднали там? Всмукване ли е, самостоятелно ли са влезли в тази тръба и какво правят там, е работа на следствените органи. Всеки има различна версия. Събрана е първоначална информация, има назначена съдебномедицинска експертиза. Окръжна прокуратура- Варна работи по случая“, каза к.д.п. Валентин Енчев – директор на „Морска администрация“ – Варна, цитиран от БНТ.

 

 

Дълбачката „Милфорд“ е работила по удълбочаването на пристанище Варна, след това е заминала в Бургас, където е участвала в подобна дейност. Снощи е тръгнала от Бургас за Констанца, за да зареди с гориво. Екипажът на кораба е бил от 14 души.

Предстои разпит на останалите моряци. Делото ще бъде под надзора на „Националния борд по разследване на транспорта“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *