Украинският Генщаб изплака: Русия настъпва мощно в Донбас и Украйна!

Свят

„В мариуполско направление противникът продължи да нанася въздушни удари по Мариупол. Основните им усилия бяха насочени към блокиране на нашите войски в района на завод „Азовстал“, както и прехвърляне на частите от Мариупол в посока Курахово“, се казва в доклада.

В същото време в посока Курахово групата на нашествениците беше подсилена с допълнителни артилерийски части от 1-ви армейски корпус.

„Противникът продължава да нанася въздушни и ракетни удари с цел унищожаване на цивилната инфраструктура и нарушаване на системата за логистична поддръжка на нашите войски. За изясняване на позицията на украинските отбранителни сили, противникът извърши въздушно разузнаване с помощта на разузнавателн дрон „Орлан-10“. Те продължават да губят техниката си, се казва в съобщението.

Освен това в Донецко и Таврийско направление вражеските части се опитват да проведат настъпление в Лиманско, Северодонецко и Попаснянски направления.

„Противникът продължава да се опитва да установи пълен контрол над населените места Рубежное и Попасная и извършва подготвителни мерки за настъпване към Северодонецк. Врагът продължава да обстрелва нашите войски“, се казва в доклада.

Като цяло противникът продължава да извършва настъпателни действия в Източната оперативна зона с цел установяване на пълен контрол над територията на Донецка и Луганска области и поддържане на сухопътен коридор с временно окупирания Крим, отбелязва Генщабът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *