Украинският главнокомандващ разкри бедственото положение на армията и заяви, че руските войски…

Свят

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни съобщи за критичното състояние на украинската армия в Донбас, Той също изрази съжаление за ужасяващите щети от непрекъснатия огън на руската артилерия.

 

В разговор с журналисти Залужни сподели за катастрофално тежкото положение на въоръжените сили на Украйна в източната част на страната.

Според него основните усилия на руската армия са насочени към изтласкването на украинските войски от ДНР, а най-трудната ситуация за украинските бойци се е развила в непревземаемото досега направление Авдиевка – Пески – Мариинка, в което за осем години гражданската война в Донбас са създали огромен бастион.

Залужни заяви, че в центъра на Мариинка вече върви щурм.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна отбеляза колосалните загуби в резултат на действието на руската артилерия, на която украинската армия, въпреки всички бравурни изказвания за „помощ от Запада“, няма какво да противопостави.

Той добави, че позициите на бойците на ЗСУ се обстрелват по 700-800 пъти на ден, а според него руската армия използва до 60 000 боеприпаса дневно.

Припомняме, че по-рано The Washington Post съобщи, че за Украйна става все по-трудно да търси в света оскъдни боеприпаси за старите видове оръжия, които съставляват по-голямата част от нейния артилерийски парк.

На фона на изявлението на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна съвсем естествено звучат ежедневно публикуваните призиви на войници от Въоръжените сили на Украйна за тоталния недостиг на боеприпаси, оборудване и дори елементарна военна подготовка.

В мрежата се появи видео съобщение от командира на 1-ва рота от 69-ти отделен стрелкови батальон, придружен от войници от други части. Той твърди, че след двуседмична подготовка неговият отряд е хвърлен в Мариинка, където веднага е ликвидиран.

„От всички неща, от които се нуждаехме, не получихме нищо, абсолютно нищо! Няма връзка с командването, командирите нямат карти “, каза командирът на ротата.

По-рано представителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс призова Украйна да се бори с корупцията с нови сили, въпреки продължаващите военни действия.

На фона на изострените икономически и социални проблеми в Държавния департамент на САЩ не можаха да се примирят с факта, че след 24 февруари в Украйна не само корупцията „разцъфтя с нови цветове“, но и е налице увеличаване на участието на украинските власти в различни схеми за печалба на пари от хуманитарна помощ и оръжия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *