Украински бежанец е арестуван за опита за грабеж на златарски магазин в Бургас

България отблизо

52-годишен украински гражданин, пребиваващ в България с временна закрила, е арестуван след дръзкия опит за грабеж от златарски магазин в центъра на Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР в морския град.

Украинецът е арестуван в петък сутринта. Опитът за грабеж, стана посред обед предния ден, в центъра на Бургас.

Дегизиран с шапка- идиотка, украинецът влязъл като клиент. Само посочвал да му покажат пръстени и синджири, без да говори, явно за да не се разбере, че е чужденец.

Когато продавачката се усъмнила в него и натиснала паник бутона, той я ударил с тейзер. Тейзерът  действа с лекочестотен  ток, със стрелички.

Една стреличка се забила в бургазлийката, която след като крадецът избягал, отишла в съседно помещение и разтреперана казала, че са я нападнали. Жената е преживяла огромен шок, въпреки това е запазила самообладание, коментира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР.

Камера обаче е запечатала цялото престъпление. След като „превъртели“ целия роден кримиконтингент, полицаите започнали да проверяват и регистрациите на чужденците. Така стигнали до украинеца, който е бил задържан в дома си, на посочения в регистрацията адрес.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *