Внимание: ГЕРБ направиха нещо, което може да върне Борисов на власт!

България отблизо

С различни явни и тайни способи ГЕРБ се мъчат да върнат своя Вожд Борисов на власт. Те не се свенят да всяват раздори сред новите партии, да повтарят до безумие колко много неща са направили за България и как сегашните управляващи нямат нито знания, нито опит, за да управляват държавата.

 

Последният по време напън е внасянето на един законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, за който ИТН отдавна се готвят.

В мотивите към Законопроекта, който предвижда въвеждане в страната на мажоритарни избори, от ГЕРБ изтъкват няколко неща.

Първо, че мажоритарната система ще издига личности, които притежават високи професионални и нравствени качества. Втора, така ще може да се търси по-лесно персонална отговорност от съответните кандидати, ако не изпълняват поетите ангажименти към избирателите.

И трето, като основание за законодателната инициатива се посочват резултатите от проведения национален референдум на 6 ноември 2016 г.

Припомняме, че този проект се оказа ябълката на раздора в държавата, защото от „Има такъв народ“, понеже промяната на изборната система изисква много време.

Въпреки натиска на ГЕРБ, от ИТН заявиха, че не се отказват от приоритетите си. И ще ги осъществят, но не когато това им скимне на ГЕРБ.

Истината е обаче, че ако се въведат мажоритарни избори в България единствените печеливши ще са ГЕРБ и ДПС. Точно затова Борисов натиска за мажоритарни избори, ДПС си трае, а ИТН категорично не желае да играе сега по свирката на провалените гербери.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *