Украински бойци се оплакват от инструкторите на НАТО

Свят

Украинските военни заявиха за сериозни проблеми с военната подготовка и трудната ситуация на фронта. За оплакванията на бойците от въоръжените сили на Украйна съобщава „Kyiv Independent“.

 

Според войниците, инструкторите от НАТО нямат боен опит, а офицерите от алианса не разбират реалната ситуация на място. Освен това преводачите от западните страни най-често не владеят военна лексика и изпитват трудности при предаването на точни команди или отговори от инструктори.

Военнослужещи от различни бригади на въоръжените сили на Украйна също заявиха, че подразделенията на въоръжените сили на Русия, които се намират в Харковска област, имат впечатляващ боен опит и са добре въоръжени.

Сержант на име Владимир, който е посетил епицентъра на военните действия, подчертава, че информацията в ежедневните украински брифинги и новини не е вярна и всъщност всичко е различно.

„Героичен подвиг ли е да изскочиш от мазето и да стреляш безцелно по руснаците, а след това да останеш без ръка и крак или просто да умреш? Какъв е смисълът?“ — пита боецът от въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *