Украински военни скочиха срещу Киев, заради нов провал и големи загуби при контранастъплението

Свят

В Украйна за първи път официално бяха отчетени значителни загуби по време на наскоро започналото контранастъпление. Това стана известно от представените доклади на военни източници. Военният персонал обвини за инцидента командването, което според критиците е допуснало грешки в стратегията на войната.

По налични данни, украинските войски, включващи до три мотопехотни взвода, са преминали в настъпление в близък боен строй. Въпреки това, както се очакваше, на етапа на разполагане в боен строй те бяха открити чрез въздушно разузнаване от руската армия. Очевидно са използвани квадрокоптери, които са успели да идентифицират позициите на украинските войски и своевременно да предадат информация на ракетните войски и артилерията.

Предвид образуваните кратери може да се предположи, че руската армия е използвала най-малко цял полкови обем огнева мощ, което от своя страна показва мащаба на обстрела и използването на големи калибри боеприпаси от 152 мм.

След откриването на украинските части, руската армия нанесе мигновен ракетен и артилерийски удар, който принуди украинските войски да се оттеглят от огневата линия. Ситуацията стана катастрофална за врага, когато, след като премина линията на преход към атака, неговите сили бяха изправени пред обстрел от ракетни системи и противотанкови оръжия, както и от леки мобилни оръжейни установки на руската армия. Това доведе до големи загуби на бронирани машини и провал на контраатаката.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *