Украински военни унищожиха собствената си противовъздушна отбрана с американска ракета!

Свят

Американска противорадарна ракета AGM-88 Harm удари позиции на украинската ПВО.

В резултат на неконтролирани изстрелвания на американски противорадарни крилати ракети AGM-88 Harm украинският изтребител атакува собствената си система за противовъздушна отбрана.

 

Това не само направи ефективността на американските оръжия нулева, но и доведе до факта, че поради използването им украинските войски претърпяха собствени загуби.

 

Както стана известно, украинските военни изстреляли американска крилата противорадарна ракета AGM-88 Harm, като възнамерявали да поразят системи за противовъздушна отбрана в Донецка и Луганска области.

Ракетата обаче се насочила към най-близката цел и поразила украинските системи за ПВО, разположени в Константиновка. Това се доказва от данни на местни жители, както и фрагменти от американска противорадарна ракета, открити на мястото на ракетна катастрофа в Константиновка.

Не е известно кой комплекс е бил поразен, но по-рано стана известно, че в този район са били разположени комплекси „Бук“, „Стрела“ и С-300. Това може да показва факта, че един от тях е престанал да съществува.

Трябва да се отбележи, че в Украйна се опитаха да обвинят Русия в обстрела на Константиновка, но след проучване на останките стана известно, че това е ракета западно производство, а именно американската AGM-88 Harm, пишат агенциите.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *