Украински експерт: Ситуацията е плашещо критична

Свят

Руските сили имат много резерви. И войници, и ресурси. Затова няма да спрат настъплението по всички фронтове, казва военният анализатор Александър Коваленко.

 

Той отбелязва, че край Авдеевка „ситуацията е плашещо критична“, макар че украинските войски все още присъстват в някои направления, но това едва ли ще попречи да се реализира руският план за превземане на града. Според него това е най-важният фактор, който трябва да определи по-нататъшните действия на оставащите части от ВСУ. Те трябва да отстъпят на нови позиции и да се окопаят. Ако имат време за това.

В западния сектор, както казва експертът, ситуацията се контролира от руските войски. Това стана възможно заради численото превъзходство на противника.

Коваленко отбелязва, че около 40 хиляди руски войници се опитват да превземат града. Голямото количество личен състав им дава възможност да завоюват Авдеевка.

„Дори да постигнат целта си, има и други укрепени райони. Въпросът е колко още ще издържат украинските войници, които нямат достатъчно боеприпаси и тежки оръжия“, казва специалистът.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *