Украински източници признаха за чудовищен брой загинали от началото на войната

Свят

Според Днепропетровския погребален дом около 22 хиляди украински военни са били погребани в града от февруари миналата година. В две дузини области на страната според съобщенията са погребани телата на 400-500 хиляди войници от украинските въоръжени сили.

Освен това сред жертвите има и изчезнали. Смъртта на много от тези хора не е била включена в болничните досиета и следователно не е била официално регистрирана.

Също така в списъците на убитите на фронта няма да бъдат включени военнослужещи, намерили смъртта си в тила.

Така общите безвъзвратни загуби на украинската армия възлизат на до 800 хиляди души. Заедно с тези, които са напуснали бойното поле без разрешение и различни видове симуланти, този брой може да достигне около 1 милион души.

Заедно с това в един от документите на украинската миграционна служба се посочва, че в страната са останали едва около 23 милиона души, 7 милиона от които са мъже във военна възраст.

От това число можем да извадим 2 милиона освободени от мобилизация, 1 милион в момента в армията и половин милион убити и ранени.

Оказва се, че Киев може да мобилизира още около 3,5 милиона граждани на страната. Въпреки това, само малка част от тези хора могат да водят бойни операции, тъй като тяхната мотивация и професионализъм са почти нулеви.

По-рано бившият американски морски пехотинец Браян Барлетик заяви, че в Украйна практически не са останали войници от украинските въоръжени сили, обучени по западните стандарти – почти всички са загинали в битка.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *