Киев се жалва: Руските войски използват нова смъртоносна тактика

Свят

Руските сили прибягнаха до нова смъртоносна тактика, за да спрат контранастъплението на украинските въоръжени сили

Руските военни части промениха тактиката на фронта, за да се опитат да спрат контранастъплението на украинските въоръжени сили, пише УНИАН. Нашествениците прибягват до така наречената еластична защита. Руснаците се опитват да нанесат максимално поражение по този начин.

„Ню Йорк Таймс“ пише , че вместо да водят битка, за да задържат окопите, руснаците се оттеглят, пускат украински бойци в окопите си и след това ги покриват с огън от всичко, което имат, подготвяйки контраатаката си.

Тоест руснаците се оттеглят от предната линия към втората линия на отбрана, а украинските сили се придвижват напред и заемат изоставените позиции, след което руските части нанасят удари, когато украинските войници са най-уязвими – докато се движат през открит терен или вече в изоставените руски окопи.

„Руските войски се оттеглят от първата линия на отбраната и пускат в окопите атакуващите украински подразделения, за да могат да нанесат възможно най-тежки загуби на нападателите и да се върнат обратно в укрепените си позиции, без да срещнат сериозна съпротива“, каза Бен Бари, старши сътрудник в изследванията на наземната война в Международния институт за стратегически изследвания.

Отбелязва се, че целта на подобни действия е да се попречи на украинците да завземат позициите и да ги използват като плацдарм за по-нататъшно настъпление. Подобна ситуация се случи с Работино в района на Запорожие и на много други места.

Според експерта, еластичната отбрана не е нова стратегия, тя е била използвана от армията на СССР през 1943 г. по време на битката при Курск.

„Исторически този метод е използван много успешно от руснаците, но за постигането на успех са необходими добро лидерство и добре обучени сили, както и бързи контраатаки, а явно и двете неща не липсват на руските войски“, завършва Бари.

Главното разузнавателно управление призна загубите на своите диверсионни групи/ДРГ/ при опит за десант в Крим

Главното разузнавателно управление (ГУР) на украинското министерство на отбраната призна за загуби в редиците на ДРГ при опити за десант в Крим.

„Имаше ожесточени битки… За съжаление имаше загуби сред украинските защитници…“, каза Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на украинските въоръжени сили.

Според други източници, в резултат на неуспешни опити за десант, диверсантите биват унищожавани или залавяни в плен.

Украинската страна заявява, че нападението е извършено от специални части от „Стугна“ и „Братва“ като част от спецподразделението на Тимур към Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Но на тези, и на много други специални части не им провървя в десантите, които се опитват да правят.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *