Украински офицер: Русия доминира на бойното поле

Свят

Високопоставен офицер от украинската армия в условията на анонимност съобщи пред Politico, че Русия доминира на бойното поле, отчитайки настъплението на руската армия по всички фронтове, както и фактът, че ВСУ значително отстъпват по броя на ежедневно изстрелваните снаряди. А броят на произвежданите руски боеприпаси е много по-голям.

„В момента в някои направления броят на изстрелваните снаряди на Русия превишава в пъти нашия отговор“, отбелязва украинският офицер.
Острият недостиг на снаряди и фактът, че руската армия е много по-добре снабдена с всякакви боеприпаси и оръжия, от най-леките до най-тежките, както отбелязва изданието, е една от ключовите причини, принудила украинската армия да премине към отбрана по целия фронт.
Но дори в условията на преход към отбрана, на ВСУ се налага да икономисват боеприпаси, което принуждава военните на бойното поле все по-често да използват дронове, чиито запаси също не са безкрайни, отбелязва изданието.
В същото време руските предприятия от военно-промишления комплекс са повече от 6000, а други над 10 000 са пряко свързани с военното производство. Оръжията, които произвеждат тези предприятия са много повече отколкото произвеждат страните от НАТО, взети заедно.
При това положение е ясно защо Русия доминира на бойното поле. И защо нейният президент Путин обяснява непрекъснато, че Москва ще решава възникналите проблеми и задачи една по една.
Без да бърза, но и без да се бави. За да дава време на своя военно-промишлен комплекс да произвежда необходимите оръжия, да модернизира и прави нови оръжия, а на армията да даде време да преминава от една операция към друга, без да губи личен състав и в същото време да поразява ефективно тежката техника и войниците на противника.
Само така Русия ще продължи да доминира и да настъпва по всички фронтове. Понеже битките по фронтовете трябва да са здраво подкрепени от икономика, поставена на военни релси, която работи в денонощен режим.
За Путин и за руския народ е пределно ясно, че само симбиозата между войските на фронта и ефективната работа на промишлеността в тила ще осигурят пълната и окончателна победа над всички врагове.
Източник: https://www.politico.eu/article/ukrainian-army-suffers-from-artillery-shell-hunger/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *