Русия оставя Украйна без оръжия и войници

Свят

В резултат на комплексното огнево въздействие загубите на ВСУ през последния месец надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени

През януари руските въоръжени сили нанесоха 127 удара с високоточно оръжие по украински отбранителни предприятия, арсенали, военни летища и складове за гориво. Това каза министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на конферентна връзка с ръководството на руските въоръжени сили, съобщават руски медии.

„През януари руските въоръжени сили нанесоха 127 удара с високоточно оръжие по обекти на военната инфраструктура и военно-промишления комплекс (ВПК) на Украйна. Предприятия за производство, модернизация и ремонт на оръжие, арсенали, военни летища , складове с горива, пунктове за дислокация на подразделенията бяха ударени Въоръжените сили на Украйна и чуждестранни наемници“, каза още Шойгу.

Според Шойгу, за да предотврати срива на собствената си отбрана, киевският режим хвърля в битка останалите си резерви и прибързано провежда принудителни мобилизации.

„В резултат на комплексното огнево въздействие загубите на украинските въоръжени сили през последния месец надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени. Бяха унищожени повече от 3 хиляди единици различни оръжия, включително чуждестранни. В това число германски танкове Leopard, Американските бойни машини на пехотата Bradley, пускови установки Patriot и HIMARS“, добави Шойгу.

„Ще започна с обстановката в зоната на специалната военна операция. След провала на контранастъплението на противника руските въоръжени сили запазват стратегическата инициатива по цялата линия на бойно съприкосновение”, заяви Шойгу.

„Киевските власти не се колебаят да унищожат своите граждани. Така миналата седмица руски транспортен самолет с украински военнослужещ, подлежащ на размяна, беше атакуван и свален от украинска територия. Това говори за циничния характер на действията на Киев, които е готов да извърши всякакви престъпления за постигане на користни цели“, допълни Шойгу.

Шойгу подчерта, че групировките на руските войски продължават да решават задачите, поставени от Върховния главнокомандващ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *