Украински транспортни самолети хвърчат над България! Никой не казва какво правят!

България отблизо

Огромен украински транспортен самолет кацна след 18:00 часа на летището край бургаския кв. Сарафово, твърди бургаският регионален сайт flagman.bg.

Аеропланът е прелетял над жк. „Славейков“ и е стреснал стотици бургазлии заради шума, който издават четирите му двигателя.

 

Става въпрос за транспортьор Антонов (Ан-124) „Руслан“, който е „малкото братче“ на унищожения в началните дни на войната в Украйна Ан-224 „Мрия“, който беше единична бройка и държеше рекорда за най-голям самолет в Книгата на Гинес.

Сега този рекорд се държи от типа самолет, прелетял преди малко над Бургас и кацнал на летището. Неясно остава какво прави Ан-ът в Бургас. Полетът не е регистриран в сайта за проследяване Flightradar и не фигурира в списъците на пристигащи и заминаващи.

Това всъщнoст е третият път за тази седмица, в който самолетът е забелязан и чут в небето над Бургас.

По-рано днес премиерът Кирил Петков, вероятно заради категоричната позиция на Корнелия Нинова, заяви, че България няма да изнася оръжия за Украйна.

В началото на седмицата, след среща с президента Володимир Зеленски в Киев, лидерите се договориха, че страната ни ще ремонтира повредените танкове на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *