След дъжд качулка: Американците се сетиха да показват мускули! Можело да се намесят в Украйна, но…

Свят

Сенаторът републиканец Адам Кинзингер представи в Конгреса на САЩ резолюция, която предвижда използването на въоръжените сили на САЩ за защита на Украйна. Резолюцията предвижда разрешение за използване на военна сила в отговор на сценарии, при които Русия използва химическо, биологично или ядрено оръжие, предава УНИАН.

„След като говорих със секретаря Блинкен и изслушах сериозните му опасения относно използването на химическо оръжие от Путин, аз съм уверен, че Съединените щати ще демонстрират на международната общност, че няма да толерираме безсмислено насилие. Моят персонал и аз очакваме с нетърпение срещата със секретаря. Представям това като ясна червена линия, така че администрацията да може да предприеме подходящи действия ако Русия използва химическо, биологично или ядрено оръжие.

Трябва да отстояваме човечеството и трябва да стоим заедно с нашите съюзници. Както каза президентът на Съединените щати, Путин трябва да бъде спрян.

Съответно, главнокомандващият на най-големите въоръжени сили в света трябва да има правомощията и средствата да предприеме необходимите действия за това“, се казва още в съобщението.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *