„Фигаро“: Руската армия прилага нова печеливша стратегия в Украйна

Свят

Руските военни преминаха към нова стратегия, оказвайки натиск върху украинските въоръжени сили едновременно в много направления, съобщава Le Figaro, позовавайки се на френски военни източници.

Figaro: ВС на РФ прилагат нова стратегия, притискат ВСУ в много направления
Руски военни, участващи в специалната военна операция в Украйна, снимка от фронта

«Руснаците си върнаха инициативата. Те са способни да «измъчват» противниците си. Това е тактиката на хилядата прорези. Целта им е да обезкървят украинците, за да отслабят резервите на врага», цитират журналистите думите на военен представител.

Той посочва, че руските военни оказват натиск върху украинците едновременно в много направления на фронта. Според него украинските въоръжени сили не могат да поддържат едновременно няколко различни сектора на фронтовата линия, особено предвид недостига на войници и боеприпаси.

На 16 март руското министерство на отбраната съобщи, че украинската армия претърпява значителни загуби в резултат на използването на високоточни оръжия и ударни безпилотни самолети от руските войски.

Руското ведомство също така отбеляза, че само през последната седмица три американски системи за противовъздушна отбрана Patriot са били унищожени от руските разузнавателно-ударни системи.

По-рано американски професор и политолог заяви: Всичко е свършено за Украйна

Политологът и професор Джон Миършаймър в интервю за Juging Freedom: 

Това, което е нужно на украинците, това е много артилерия, много танкове, много самолети и много, много хора. А ние при цялото си желание не можем да им дадем хора и необходимото въоръжение.

Ако погледнете това, което се случва на бойното поле — с всеки изминал ден става все по-ясно и по-ясно, че украинците губят.

Тази война всъщност приключи.

Единственият интересен въпрос е следният: колко територия те ще загубят и как ще изглежда окончателната разделителна линия между остатъците от Украйна и територията, която руснаците ще анексират? Това е големият въпрос за бъдещето.

Но всичко е свършено.

Ние можем да им изпратим 300 милиона долара, милиард или същите тези 61 милиарда — но това няма да има никакво значение.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *