Филип Димитров: Българският народ е мъдър, затова избра евроатлантизма!

България отблизо

Българският народ е достатъчно мъдър и не вярвам да се отклоним към Изток от пътя, по който сме поели, заяви Филип Димитров в интервю пред БГНЕС, цитирано от frognews.bg.

Същият Фил Кенеди, който говореше навремето, когато бе министър-председател за съвсем кратко време, че на СДС вече не му остава нищо друго, освен да пее и да се радва на победата, сега запя друга песен. Датата „десети ноември“, която преди уж бе най-великата, сега се превърна в „просто дата, когато паднала Берлинската стена“.

„Десети ноември е просто дата. Денят след падането на стената. Там полицията отстъпи и хората я сринаха. Комунизмът се пропукваше и за България вътрешнопартийният преврат бе първата голяма пукнатина. Нататък хората трябваше да го срутят. Това беше процес дълъг и нелесен. Все отнякъде трябва да се брои“, заяви той.

„Моето правителство въведе държавата в напълно различна орбита, като освободихме пазара, собствеността и се заявихме за участие в западния, евроатлантическия свят. При това без да се опетним с ексцесии като комунистическите. Иначе много пари, хора и „идеи“ се промъкнаха в новото време, но това комай става при всяка революция“, продължи да каканиже нашенският Кенеди.

Запитан защо народът свали много бързо неговото правителство Ф.Д. отговори, че тях ги свалили не защото не правели нещо, а защото ги обявили за екстремисти. „Нас ни свалиха не защото не правим нещо, а защото ни обявиха за „екстремисти“. Други пък искаха да се държим „по-твърдо“, смотолеви той.

„Сега имаме всички шансове да продължим (естествено с борби, скандали и сътресения) по пътя, който сме избрали. Мисля, че през последните години резултатите от следването на този път са очевидни, независимо от многото оплаквания, хленчене и разбира се, реални проблеми. Страшното е да не свърнем от този път, я на изток, я наляво (и двете понятия са естествено условни). Но мисля, че въпреки многото глупости, които ежедневно се изговарят по адрес на нацията ни, тя е достатъчно мъдра, за да не го допусне“.

Нека да кажем на този „оракул“, че не сме чак толкова „мъдри“, та да не видим как за последните тридесетина години държавата ни бе срината точно от този евроатлантически „избор“ на едновремешните седесари. Всичко, което народът бе построил по времето на социализма, беше унищожено от умниците, които искаха да управляват с малко, но завинаги. Те дерибействаха точно така, както сега дерибействат ГЕРБ. И съвсем не е случайно, че единствените „съюзници“ на ГЕРБ сега са остатъците от едновремешното СДС, което се разпадна, заради алчността и властолюбието на неговите „вождове“. Един от които бе, макар и за кратко, Филип Димитров.

Ф.Д. не може да не вижда в какво отчайващо състояние е страната ни. Не може да не вижда страданията на обикновените хора. Но въпреки това, той продължава да каканиже, наистина сега с много по-малък ентусиазъм, че евроатлантизмът бил нашият единствен път. И сакън, не трябвало да се отклоняваме, особено на Изток, визирайки Русия. Защото ако се отклоним към Русия щяло да стане лошо.

Ще му кажем, че от това по-лошо за народа и за страната ни, няма накъде. Икономиката ни е срината, народът се мъчи, връхлетя ни огромна демографска криза, която ще унищожи България?! Какво по-лошо от това?!

И заради тези „подвизи“ на СДС-то, народът отдавна го отлюспи, заедно с Ф.Д. и всички като него. А скоро ще отлюспи и ГЕРБ, заедно с Борисов. Защото волята на народа е Божия воля.

istinata.net        

Tagged

1 thought on “Филип Димитров: Българският народ е мъдър, затова избра евроатлантизма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *