Москва разработи и патентова две нови лекарства-убийци на К-19 без аналог в света!

Свят

Русия е разработила и патентовала два нови медикамента за лечение на коронавирус, които „са без аналог в света“. И гарантирано унищожават коронавирусите в човешкия организъм.

Това обяви председателят на Федералната агенция по биомедицина на Русия Вероника Скворцова, цитирана от RT.

Един от препаратите е антидот за лечение на инфекцията и става въпрос за първия етиотропичен медикамент, който засяга вируса директно, по думи на Скворцова. Тя посочи, че предклиничните изпитвания вече са приключили и са показали над 99% ефективност и пълна безопасност на лекарството.

Агенцията вече е получила разрешение от здравното министерство на Русия за провеждане на първа фаза на клиничните изпитвания на антидота, при която ще се изследва безопасността му при здрави доброволци. Към момента се набират желаещи да се включат в изследването.

Ако бъде потвърдена ефективността на антидота, той ще се превърне в „първото безопасно антивирусно лекарство, което е ефикасно и с пряко действие, без аналог в света“, както обясни Скворцова.

Медикаментът се основава на механизма на РНК интерференцията и ще се произвежда под формата на два разтвора за вдишване.

Второто лекарство е предназначено за предотвратяване и потискане на т.нар. „цитокинова буря“, която кара защитните клетки на заразения с коронавирус да започнат да атакуват здравите клетки вместо вирусните частици, което може да доведе до смърт.

Скворцова посочи, че Агенцията разработва и нова ваксина срещу коронавируса, която може да стимулира клетъчен отговор на вируса.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *