Филип Станев направи скандални разкрития за Христо Иванов и ДБ!

България отблизо

Тревогата е състояние на духа. Да се тревожиш в политиката, значи да се колебаеш какво правиш. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Филип Станев от „Има такъв народ“ (ИТН).

„За 45-ия парламент социологическите агенции ни отреждаха 3-4 място в парламента. Ние станахме втори, а след това първи. Затова си имам малка въпросителна в главата относно изследванията им“, каза той.

По думите му провалените парламенти не бива да бъдат преписвани на ИТН. „Ние положихме максимални усилия, за да има правителство“, каза сценаристът от „Шоуто на Слави“.

„Г-н Петър Илиев дори не беше член на партията ни. Няма как, когато си работил с един човек, да го хвърлиш на вълците“, категоричен е той.

„Г-жо Ризова, вие имате по-бърза и речовита реч от мен. Надговаряме се“, заяви Станев с шега към водещата.

„Не може едно лице, една фигура, да бъде препъни камъка за управлението на една държава. Това не е турски сериал. Това, че Христо Иванов каза, че сме дългата ръка на ДПС, без да даде даже доказателство, развали микроклимата в парламента. Политиката не е за лични интереси. Тя е за носене на отговорност и има последствия от това, което правиш публично“, каза той.

Според него Петър Илиев е атакуван заради ИТН и Слави Трифонов: „Това е атака срещу Слави, просто минава по заобиколна линия. Все пак това не е било проблем, че да няма кабинет“.

По думите му „Демократична България“ (ДБ) са искали постове. „Искаха консултиране на всяка една длъжност. Г-н Христо Иванов изяви тази претенция. Не е казвал конкретни имена и постове. Искаше да има просто решаващата дума. Искаше, ако той не е съгласен с някого, той да не бъде назначаван и то до ниво областни управители. Това се нарича извиване на ръце“, каза Станев и добави: „Не може да сме на принципа „Аз, ако не кажа, нищо няма да стане““.

„Не сме в конфликт с ДБ. Искаме, както казват индианците, да заровим томахавката“, каза той.

Станев призна, че е емоционален човек и творец.

„Кирил Петков и Асен Василев се справяха добре като министри“, призна той.

Според него сега е важно институциите да се произнесат за гражданството на Петков и дали той въобще може да се яви на избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *