Филип Станев обясни дали ИТН ще подкрепи правителство с мандат на БСП!

България отблизо

Мандатът отива при БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях. Нашата позиция е ясна. Това заяви пред медиите в парламента депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев.

По-рано днес президентството и  Нинова съобщиха, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на БСП в петък сутринта.

Шефката на Левицата обяви, че ще направи всичко по силите си за неговото успешно реализиране и ще покани формациите на Слави Трифонов, „Демократична България” и „Изправи се БГ. Ние идваме” на разговори, които да бъдат открити, които да стъпят на политическата декларация, подписана с ИТН при първия кръг преговори и която да остане отворена.

Дипломацията, политиката и човешкото общуване изискват да се водят разговори, но със сигурност няма да правим кабинет с БСП, уточни Филип Станев и отново препрати темата към другите политически сили в парламента, които по думите му могат да се опитат да съставят правителство.

От гледна точка на нашата позиция, вървим към избори, заяви депутатът и добави в отговор на въпрос на журналист: При положение, че няма да подкрепяме кабинет, да предлагаме наши хора, е наивно.

По повод оповестеното днес проучване на „Маркет линкс”, което показва спад в подкрепата за ИТН, Станев каза: Социологическите проучвания през последните 20 години в България много често са се разминавали от реалността, включително и на последните избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *